BIMMEN is nog niet zo eenvoudig

Powered by EGM helpt architecten en aannemers met BIM

Architecten of aannemers die zich de bijzonderheden van een Bouw Informatie Model niet eigen kunnen of willen maken, kunnen die kennis inhuren bij bureaus die zich daarin hebben gespecialiseerd. Een interview met Powered by EGM, het jongste bedrijf van EGM architecten.

Een aantal architectenbureaus heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het toeleveren van BIM-diensten. EGM doet dat al sinds 2008, maar nu ook onder het label Powered by EGM. Het Dordtse bureau werkt sinds 2008 met BIM, en wil volgens partner/architect Erik Fokkema en partner Bouwtechniek en Organisatie, Vincent Ketting, de expertise die sindsdien is verworven aanbieden aan andere bureau’s. In zijn visie ontwikkelt EGM zich op de drie vlakken die een architectenbureau eigen zijn: ontwerpbureau, ‘totaalbureau’ en uitwerkbureau. EGM architecten is van origine een totaalbureau.

Wij kijken met het oog van de architect naar de uitwerking

Het is in de woorden van Fokkema de alleskunner die de traditionele werkzaamheden van een architectenbureau meester is. “Maar sommigen willen alleen maar ontwerpen en zien er weinig in om een ontwerp voor realisatie uit te werken. Andere bureaus kunnen in die taak hun toekomst zien en leggen zich helemaal toe op uitwerken.” Het totaalbureau verenigt de disciplines van het ontwerpbureau dat een plan maakt en van het uitwerkbureau dat uitzoekt hoe dat plan het beste kan worden uitgevoerd.

 

BIM is wat Fokkema en Ketting betreft de beste manier om de uitvoerders op weg te helpen. EGM architecten heeft daarbij in zijn visie een belangrijke troef in handen. De praktijk leert dat de kennis die anderen van BIM hebben soms wel eens tekort schiet. “Dan komen wij met onze Certified Revit Professionals, om u via Powered by EGM te komen helpen!”

 

Lees het hele artikel in Cobouw